Outdoor Activiteiten

Zwemmen, Mountainbiken, Kanoën, alles kan in het vechtdal!

Er valt zo veel actiefs te beleven in het Vechtdal. 

Prachtige routes voor wandelen, fietsen, paardrijden, mennen en mountainbiken liggen voor je deur!

Misschien ben je zelfs op zoek naar nog iets uniekers, zoals maisdoolhof,  boerenbos-golf  of een actief  klompenpad ?

Hieronder hebben wij enkele suggesties, maar voel je altijd vrij om in onze receptie de vele flyers te komen bekijken.

zwemmen.jpg

Speelvijver De Oldemeijer

In boswachterij Hardenberg ligt speelvijver De Oldemeijer. Rond het meer ligt een strand waar de allerkleinsten spetterplezier kunnen beleven. Zwemhelden zwemmen naar het eilandje midden in het meertje, maar je kunt er ook gewoon via het bruggetje komen. Bij zomerweer kun je voor drinken en snacks terecht bij de kiosk. In het seizoen is het toiletgebouw open.

Op maar 10 minuten fietsen van de Horsetellerie!

mtb.jpg

Mountainbiken

Vanaf de parkeerplaats van de Oldemeijer start een prachtige mountainbike route van maar liefst 21,6km lang!

De route voert door de ruim 1100 hectare grote boswachterij Hardenberg. Het bos bestaat uit naald- en loofbomen met hier en daar ondergroei van struiken, varens en mossen. Op enkele plaatsen wordt dit bos afgewisseld met heidevelden, waarin veelal een ven voorkomt. Bij deze vennetjes is het niet onmogelijk dat je een adder of een zandhagedis treft.

Total Outdoor Events (Hardenberg) verhuurt MTB's voor de route. De MTBroute Hardenberg is ook te rijden met instructeur inclusief koffie/thee en materiaal (helm) voor groepen (min. 10 personen). Wel graag reserveren. 

kano.jpg

Kanovaren

Genieten van het kabbelende water in het Vechtdal

Wist je met Expedition Outdoor ook peddelend door de prachtige natuur van Vechtdal Overijssel kan?

Op zoek naar een actief uitje op het water? Ga dan kanovaren in Hardenberg! Stap in, ga rustig (RUSTIG!) zitten en laat je al peddelend afzakken naar het prachtige Diffelen, Junne of zelfs helemaal naar Ommen! Er hangt geen motor achterop dus bedenk van tevoren goed wat de slimste keus is om naartoe te gaan.

Opstapplek voor zowel de kano’s, motorboten, als de sloepen is in de haven in het centrum van Hardenberg. Adres: Gedempte Haven 4.

Roke's Erf

Voor een heerlijke boeren-belevenis op een unieke plek

Heb je de paarden nu wel gezien, en is het tijd voor andere grote viervoeters? Wat dacht je van een bezoek aan Roke's Erf! Genieten voor jong en oud op een boerderij in het mooie Ommen.