Paardensportcentrum Horsetellerie

Ruimte voor paard en ruiter

Het Ruiterbewijs is voor ruiters wat het rijbewijs is voor automobilisten.
Door volgen van de opleiding en het behalen van het Ruiterbewijs draag je bij aan een veiliger beoefening van de paardensport en de versterking van de positie van de recreatieve paardensport in Nederland. Bij de Horsetellerie is er de mogelijkheid om dit ruiterbewijs te halen.

Het volgende ruiterbewijsweekend is van 11 tot en met 13 november 2022. Geef je op via het formulier onderaan deze pagina. Voor vragen, mail naar manege@horsetellerie.nl  

lease.jpg

Het Ruiterbewijs houdt in dat de ruiter:

  • Kennis en vaardigheid heeft om veilig in het terrein en op de openbare weg te rijden
  • Verantwoord kan omgaan met het paard
  • Zich als gast in het terrein weet te gedragen
  • Weet dat aan anderen geen last of schade mag worden toegebracht
Ruiterbewijs.jpg

Theorie- en Praktijkexamen!

Het theorie-examen bestaat uit 35 meerkeuzevragen waarvan de kandidaat er tenminste 28 goed moet beantwoorden om te slagen.

Het praktijkexamen bestaat uit 2 delen. Eerst wordt er een rijproef afgelegd op een buitenterrein. De kandidaten moeten de voorgeschreven verrichtingen laten zien.

Wanneer de kandidaat dit met goed gevolg heeft afgelegd, volgt de rit over de openbare weg, waarbij het gedrag van de kandidaat in verkeerssituaties getest wordt. In de route moeten diverse verkeerssituaties voorkomen, zoals weg en kruispunt oversteken, stilstaan, afslaan, toepassen verkeersregels, inschatten situaties e.d.

Interesse?

Voor de ervaren ruiter vanaf 12 jaar die het ruiterbewijs wil behalen organiseren wij bij de Horsetellerie zo'n twee keer per jaar het ruiterbewijs weekend. Als je het ruiterbewijs hebt gehaald mag je bij ons zelfstandig springen met een manegepony/paard en ook zelfstandig buitenritten maken. De kosten bedragen 200 euro, dit is inclusief een levenslang geldige pas. Wil je deelnemen? Vul het formulier in om op de hoogte te blijven!

Wil je nog meer weten? Voor meer informatie kan je ook kijken op https://www.srr-nederland.nl/.

Aanmelden Ruiterbewijsweekend