Paardensportcentrum Horsetellerie

Ruimte voor paard en ruiter

Vakantie Activiteiten

Voor de vakantieganger hebben wij diverse mogelijkheden om het verblijf uit te breiden met pony en paarden activiteiten. Bijvoorbeeld: groeps- en privélessen, opstaplesjes voor de kleinsten, buitenritten, poetsen en knuffelen en nog veel meer!

Hieronder vind je uitleg over de populairste vakantie activiteiten.

Verder kan je op de site ook een overzicht vinden van de andere (les) mogelijkheden en natuurlijk alvast kennismaken met onze pony's en paarden.

reserveren:

lessen/ritten/etc.: mail naar manege@horsetellerie.nl

Wandelpony's www.wandelpony.nl 

Tip: Reserveer de pony/paarden activiteiten in het hoogseizoen vantevoren door te mailen naar manege@horsetellerie.nl . Tijdens onze trainingskampweek en tijdens ons dagkamp  zijn er verder geen rij-activiteiten mogelijk voor andere gasten. Ook tijdens ons spring en crosskamp 16-20 oktober zijn de mogelijkheden hierin beperkt. 

Het maximale gewicht dat onze paarden kunnen dragen is 90 kilogram, dit is inclusief rij-uitrusting (cap, laarzen, etc.) en exclusief het zadel. 

pony.jpg

Knuffelen en poetsen

Je mag een half uur de pony poetsen en knuffelen. Dit is geschikt voor alle leeftijden. Dit is een zelfstandige activiteit, bij jonge kinderen houden de ouders een oogje in het zeil. 

Na het poetsen/knuffelen kan je nog een rij-activiteit toevoegen, deze vind je hieronder.

IMG_6088.JPG

Wandelpony

Bij de Horsetellerie zijn er veel mogelijkheden voor de vakantieganger die gek is op paarden!

Voor de kleinste ruiters (vanaf ongeveer 4 jaar) hebben wij de Wandelpony. Wij zadelen de pony voor je op en je zorgt zelf voor een volwassen begeleider (één begeleider per pony) die de pony vasthoudt. En dan gaan jullie lekker een uurtje het bos in! Onze pony's zijn heel lief en rustig, dus dit is geschikt voor onervaren ruiter én begeleider.

VOOR DE WANDELPONY'S; www.wandelpony.nl hier kunt u direct boeken! 

Verzorgpony

Een dagelijkse activiteit is de verzorgpony. Deze pony (of paard) is dagelijks beschikbaar van 9.00-11.00. Hiervan mag één uur gereden worden in binnen of buitenbak. De rest van de tijd kan worden besteed aan poetsen, wandelen en knuffelen. Geef bij je boeking even je ervaring, leeftijd, gewicht en lengte door, dan reserveren wij de perfecte pony voor jou! De verzorgpony is persoonlijk voor 1 ruiter, broertjes/zusjes/vriendjes/vriendinnetjes mogen meehelpen met het verzorgen maar er mag maar 1 ruiter per dag op rijden. 

Bekijk ook onze video over de verzorgpony: 

 https://www.youtube.com/watch?v=PzGkkiyuHPQ 

lesfoto.jpg

Opstaplessen

Als je kennis wil maken met het paardrijden, dan kan je een opstaples boeken.

Hierbij ga je onder begeleiding van een ervaren ruiter/amazone, kennismaken met de pony, het borstelen, opzadelen, en het rijden.

Als je in de buurt woont en echt wil gaan lessen dan bieden we deze lessen ook aan in pakketten van 6 keer, genaamd de opstapcursus. Deze wordt dan steeds meer gericht op het rijden, totdat uw kind zelfstandig kan meerijden in onze groepslessen.

Privélessen

Een privéles is de beste manier om (beter) te leren paardrijden. 

Bij Horsetellerie worden de privélessen gegeven door enthousiaste instructeurs met voldoende ervaring om iedere ruiter iets bij te leren. Je kan kiezen voor een les met 1 of 2 personen voor 30 of 45 minuten. En we geven les in dressuur, springen en zelfs crossen (uiteraard voor ruiters met voldoende rij en springervaring)

Ruiters zonder of met weinig ervaring adviseren wij altijd om met een half uur te beginnen. 

*** NIEUW GRONDWERKLESSEN***

Vanaf dit jaar bieden wij ook lessen aan in het grondwerken met pony's en paarden. Dit zijn privélessen van 30 minuten met 1 persoon of 45 minuten met 2 personen.

Hierbij wordt gewerkt aan jouw houding ten op zichte van je pony/paard. Je leert om meer leiderschap te tonen en te zorgen dat je pony/paard je beter vertrouwt. Interesse in deze lessen? Stuur een mail en doe mee! 

kampfoto 3.jpg

Groepslessen

Bij Horsetellerie worden regelmatig groepslessen georganiseerd. In de vakantie is het soms ook mogelijk om aan te sluiten bij de bestaande groepslessen. Wel adviseren we eerst een privéles te nemen zodat we je kunnen leren kennen. 

Onze groepslessen zijn geschikt voor ruiters die al zelfstandig kunnen stappen en draven en ook al kennis hebben gemaakt met de galop. Als je dit nog niet kan, of twijfelt, dan kan je beter eerst een privéles nemen om je niveau te beoordelen.

Onze groepslessen zijn er voor alle ruiters/amazones vanaf 7 jaar met voldoende rij-ervaring. In onze groepen worden vast maximaal 6 ruiters ingedeeld om te zorgen voor voldoende ruimte in de bak en persoonlijke aandacht. Iedereen borstelt en zadelt van te voren zijn/haar eigen pony/paard. De indeling wisselt en wordt per mail of via de lijst op het mededelingenbord bekend gemaakt. Lease ruiters rijden vast op een pony/paard.

buitenrit foto 2.jpg

Buitenritten

Wij organiseren buitenritten onder begeleiding voor ruiters met rij-ervaring.

Als je tenminste zelfstandig kan stappen, draven en in galop kan, dan kan je mee met een groepsrit. Ook is er de mogelijkheid om voor eigen gezelschap een privérit te boeken, dan kunnen we ons helemaal aanpassen aan jullie wensen en tempo.

De omgeving is prachtig en we hoeven niet door het verkeer om in het bos te komen, dat wordt echt genieten!

zelf rijden henkie.jpg

Vrij rijden

Als je al enige rij-ervaring hebt dan kan je bij ons zelfstandig 45 minuten rijden in binnen of buitenbak op één van onze manegepony's of paarden.

Je komt zo'n 20 minuten van te voren om de pony te poetsen en zadelen en gaat daarna fijn rijden. 

Dit is een zelfstandige activiteit, je dient voldoende rij-ervaring te hebben, springen mag alleen onder begeleiding van een instructeur.